Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA XYPEX PATCH'n PLUG ™~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

Compus cimentos hidraulic cu priza rapida pentru reparatia betoanelor. Opreste infiltratiile de apa prin beton in cateva minute,etanseaza fisuri, ancore de cofraj si alte defecte ale betonului. Nu contine clorura de calciu.

AVANTAJE

PATCH'N PLUG este monoconceput - necesita doar adaugare de apa. Inceputul de priza se situeaza la 3 minute si 50 de secunde si intarirea se termina la 9 minute si 10 secunde la 20(grade)C (functie de consistenta mortarului). Rezistenta structurala foarte buna, egala cu cea a suportului pe care se aplica. Nu contine elemente corodabile.

INSTRUCTIUNI DE APLICARE

PREGATIREA ZONELOR DE TRATAT

Fisura sau gaura se sparge pe adancimea de minim 2 cm. Santul astfel creat trebuie sa aiba forma patrata sau coada de randunica - forma in V nu este acceptabila. Zona astfel pregatita se curata cu o perie rigida si se spala cu apa sub presiune.

PREPARAREA

Se amesteca 3,5 parti de XYPEX PATCH'N PLUG cu o parte apa. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unui mortar vascos. Nu se prepara decat cantitatea ce se poate aplica in 3 minute (circa 500 g de PATCH'N PLUG maxim). Conditiile optime de preparare cer ca apa de amestec sa fie la o temperatura de 2(grade)C.

EXECUTIA REPARATIILOR

a. FISURI SAU DEFECTE USCATE SAU CU INFILTRATII MICI

Mortarul PATCH'N PLUG, preparat ca mai sus, se framanta energic in mana, si se lipeste energic in zonele defecte ale betonului pregatit prin spargere si spalare cu apa (vezi paragraful respectiv). Plomba se tine presata pana la intarirea mortarului PATCH'N PLUG. La inchiderea fisurilor se incepe cu partea cea mai de sus si se termina cu partea de sus jos a acestora. La exfiltratii de apa sub presiune, plomba se aplica cand mortarul a inceput priza; plomba se tine presata pana la intarirea mortarului PATCH'N PLUG.

b. OPRIREA INFILTRATIILOR PUTERNICE

La defectele in beton purtatoare de debite puternice si cu presiune mare, se pozeaza drenuri pentru descarcarea zonelor tratate cu mortar PATCH'N PLUG. Se executa urmatoarele operatii:
PASUL 1.-Se deschide zona de exfitratie cu dalta si ciocanul, se creeaza o cavitate rectangulara;

PASUL 2.-Se introduce o bucata de furtun de plastic rigid in cavitate si se fixeaza cu mortar PATCH'N PLUG, apa fiind trecuta sa curga prin furtun. Se descarca astfel presiunea, permitand plombarea betonului adiacent cavitatii. Tratamentul se lasa sa se intareasca 24 de ore.
PASUL 3.-Se plombeaza gaura ramasa cu dop de lemn batut in furtunul taiat la fata,peste care se aplica o plomba de mortar PATCH'N PLUG.

REPARATII LA SEGREGARI SAU ALTE DEFECTE ALE BETONULUI ZONE FARA APA.

PASUL 1.-Se indeparteaza betonul defect pana la betonul sanatos.
PASUL 2.-Se inlatura bucatile de materialdesprinse si se satureaza zona cu apa, pana ce betonul a absorbit o parte; se inlatura apa in exces.
PASUL 3.-Se aplica un strat de mortar XYPEX CONCENTRATE cu dozajul de 0,85 kg/mp pe zona tratata.
PASUL 4.-Dupa ce mortarul XYPEX CONCENTRATE cu dozajul de 0,7 kg/mp s-a intarit, dar este inca ''verde'' , se umple cantitatea cu XYPEX PATCH'N PLUG. La cavitatile mari, se recomanda amestecarea PATCH'N PLUG-ului cu nisip curat.
PASUL 5.-Se lasa PATCH'N PLUG-ul sa se intareasca; apoi se acopera cu XYPEX CONCENTRATE cu dozajul de 0,7 kg/mp.
PASUL 6.-Post tratamentul consta in udarea usoara de cateva ori pe zi, timp de 2 zile a zonei reparate, sau aplicarea de XYPEX Gamma Cure, dupa priza ultimului strat de XYPEX CONCENTRATE.

ATENTIE !
Produsele Xypex sunt puternic alcaline. Protejati mainile cu manusi de cauciuc.
Evitati contactul cu pielea si ochii. In caz contrar, clatiti cu apa din abundenta.firma vanzare xypex, firme vanzari xypex, pret xypex, preturi xypex, material xypex, materiale xypex, izolatii xypex, izolatie xypex, ciment osmotic xypex, cimenturi osmotice xypex
eXTReMe Tracker