Tel: 0741.100.750        E-mail: pop_ali_construct@yahoo.com~FISA TEHNICA XYPEX MCF~

INFORMATII GENERALE DESPRE PRODUS

MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA ( M C F ) XYPEX este un produs din doua componente . Componenta lichida este un amestec de produsi acrilici - latex de calitate superioara alese astfel încât sa asigure flexibilitatea si elasticitatea pe o plaja mare de temperaturi.
Componenta pulverulenta este un amestec cimentos cu aditivi speciali, ales astfel ca produsul final MFC sa fie usor de aplicat si nelipicios. Compusul cimentos actioneaza pe de o parte ca filer relativ ieftin si de asemenea este catalizatorul reactiilor chimice ce duc la rezultatul final.

CARACTERISTICI TEHNICE

Aderenta 0,58 N/mm2 la 00 C.
Alungire 0,70 N/mm2 la 200 C.
Rezistenta la desprindere 0,3 N/mm2
Alungirea la desprindere 72%
Permeabilitate MFC este impermeabila la presiunea de 3,5 barri pe fata pozitiva si 0,7 barri pe fata negativa.


MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA ( M C F ) XYPEX este o acoperire elastica proiectata special pentru reparatii la betoane deteriorate, cu fisuri importante active, precum si pentru etansarea rosturilor permanente la constructii noi.
MFC poate fi folosita de asemenea la protectia betonului nou expus la medii foarte agresive.

AVANTAJE

• acoperire elastica, fara îmbinari, ce permite “respiratia” elementului de beton ;
• este impermeabil la apa, solutii de cloruri, dioxid de carbon si dioxid de sulf;
• protejeaza betonul si armatura împotriva coroziunii, carbonatarii, agresiunii sulfatice, efectele reactiilor alcalii- agregate;
• prezinta aderenta exceptionala la elementele de beton tratate;
• are durabilitate în timp foarte mare pastrându-si proprietatile între - 400 si + 800 C;
• este usor de folosit , nu necesita solventi.

PREGATIREA SUPORTULUI DIN BETON

Se înlatura bucatile de beton desprinse, praful, uleiul, substantele decofrante, compusii de post-tratare sau pentru curatire, alte materiale straine betonului folosite la reparatii anterioare; zona de tratat se curata foarte bine cu jet de apa de mare presiune, sablare umeda, etc. La aplicarea MFC peste un tratament XYPEX anterior se recomanda decaparea cu o solutie de HCl diluat 3-5%. Suportul de beton poate fi uscat sau umed, dar nu cu umiditate în exces.

PREPARAREA MEMBRANEI CIMENTOASE FLEXIBILE

MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA ( M C F ) XYPEX este compusa din doua parti: Componenta A care este un polimer acrilic, se amesteca cu B, ( pulbere cimentoasa uscata) . Se dozeaza la greutate o parte din Componenta A (polimerul lichid) cu 2,5 parti din Componenta B. Se amesteca energic 3-4 min pentru obtinerea unui amestec omogen. Daca temperatura ambianta este de peste 200 C pentru lucrabilitate, se poate adauga o cantitate de max 0,5 l apa pe set.

APLICAREA

MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA se aplica pe suprafata pregatita ca mai sus cu pensula, trafaletul, drisca sau cu echipament cu aer comprimat, în vederea obtinerii unei acoperiri uniforme. Aplicarea optima a MCF se face în doua straturi, pentru obtinerea unei grosimi totale de 2-3 mm. Primul strat de MFC trebuie sa fie uscat înaintea aplicarii celui de-al doilea strat. Al doilea strat se aplica pe directie perpendiculara directiei de aplicare a primului strat.

POST-TRATAMENT

MEMBRANA CIMENTOASA FLEXIBILA se usuca în cca 5-6 ore, functie de conditiile ambientale. Nu este necesar post tratament special

RANDAMENT

Componenta A este ambalata în vase de 5 Kg. iar componenta pulverulenta B este ambalata în cutii de 10 Kg, respectând astfel raportul de 1:2,5 între polimer si pulbere.
La o grosime totala de 3 mm, compozitia rezultata din 5 kg. polimer si 10 kg pulbere acopera o suprafata de 2,9 m2.
Un Kg de amestec MFC acopera cca. 0,2 mp la grosimea de 3 mm.

OPERATII FINALE

Sculele si echipamentul se spala bine pentru înlaturarea resturilor de MFC

TEHNOLOGIA DE APLICARE

PREGATIREA SUPRAFETELOR SI APLICAREA MFC

Pregatirea suprafetelor în vederea aplicarii MFC este similara cu operatiile cerute pentru oricare din tratamentele XYPEX. Suprafata suportului trebuie sa fie curata, fara nici un contaminant (ulei, grasimi, praf) care poate afecta aderenta fata de suportul de beton. Ca si celelalte tratamente XYPEX, se recomanda spalarea zonelor cu jet de apa sub presiune sau sablare umeda.
Temperatura ambianta si cea a suportului în momentul aplicarii MFC trebuie sa fie cuprinsa între +50 C si +350 C .
MFC se aplica în doua straturi, obtinându-se o acoperire cu grosimea totala de 3 mm.
Primul strat se dozeaza din 2,5 parti pulbere si o parte polimer lichid. Pulberea se adauga în lichid si se amesteca 3 - 4 min , obtinându-se astfel o pasta omogena fara cocoloase. Aceasta se aplica pe suport cu pensula, trafaletul sau echipament cu aer comprimat, obtinându-se o acoperire de minim 1 mm grosime. Stratul se lasa sa se usuce min 6 ore, sau pâna s-a uscat complet.
Pentru suprafetele foarte netede cum sunt zidaria de piatra, caramida de fatada, sau beton în cofraj metalic se poate folosi o combinatie amorsa-primul strat formata din 2,5 parti pulbere, o parte de polimer lichid si maxim 1/2 l apa. Aceasta compozitie se aplica cu trafaletul, si se lasa sa se usuce minim 6 ore, sau pâna s-a uscat complet.
Al doilea strat se lasa sa se maturizeze minim 7 zile înaintea punerii sub sarcina a structurii tratate.
Pentru cresterea rezistentei MCF, se poate arma folosind o plasa ce se aplica în lung peste fisura sau rostul de tratat, sau în cruce la intersectia unor defecte pe orizontala si verticala. Dupa aplicarea primului strat de MFC , când aceasta este înca umeda, se aplica plasa de armare, înglobând-o prin presare în MFC.
Plasa nu trebuie sa fie integral acoperita de primul strat. Dupa ce s-a uscat complet se aplica al doilea strat, cu grosimea minima de 1 mm, si care acopera în totalitate plasa de rezistenta . Plasa pentru armare MFC recomandata este din polipropilena , cu ochiuri de 3 mm. Se mai poate folosi plasa din fibra de sticla rezistenta la alcalii.firma vanzare xypex, firme vanzari xypex, pret xypex, preturi xypex, material xypex, materiale xypex, izolatii xypex, izolatie xypex, ciment osmotic xypex, cimenturi osmotice xypex
eXTReMe Tracker